Salony Agata

Klient: Salony Agata

Relacja z eventu

Salony Agata Od Kuchni – Relacja filmowa

To był dość niecodzienny event podczas inauguracji projektu „Salony Agata od kuchni”. Podczas wydarzenia uczestnicy spotkania mieli szansę spróbowania wspólnego gotowania zrównoważonych posiłków. W międzyczasie miejsce miała debata na temat sposobów na niemarnowanie żywności w codziennym życiu. Trend „Zero Waste” od dłuższego czasu spotyka się ze sporym zainteresowaniem. Głównie dzięki zwróceniu się społeczeństwa w kierunku idei minimalizmu, a także myśleniu o ekologii czy etyce.

Mieliśmy przyjemność współpracować zarówno z zespołem marketingowym Salony Agata jak i teamem Jagny Niedzielskiej, szefem kuchni i doradcą kulinarnym. Pomysł zrealizowany pod kątem organizacji przestrzeni kuchennej w duchu „Zero Waste”.

Podczas wydarzenia, które miało miejsce w Cook Up Warszawa, naszym zadaniem było zgrać wypowiedzi prelegentów wraz z obrazem towarzyszącym przez cały dzień – czyli gotowanie w roli głównej.

Ciekawostka:
Jak wskazują badania FAO, Organizacji Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa, na całym świecie do śmietnika trafia 1,3 miliarda ton żywności. Tyle wystarczyłoby, żeby nakarmić 3 miliardy ludzi. Każdy z nas codziennie przyczynia się do produkcji tych odpadów. Dlatego warto zwrócić uwagę na to, ile resztek trafia każdego dnia do śmietnika we własnym gospodarstwie domowym. Następnie podjąć działania mające na celu zminimalizowanie tej liczby.

.01

FILM

film

.02

BACKSTAGE

backstage

„Zero waste”, czyli minimalizowanie strat. Dla mnie to styl życia, zgodnie z którym staram się generować jak najmniej odpadów. Tym samym nie zanieczyszczając środowiska. W swojej kuchni ciągle szukam rozwiązań, które pozytywnie wpływają na środowisko, nasz portfel i dobry smak.
Staram się dzielić tą wiedzą.

Jagna Niedzielska

Sprawdź nasze pozostałe realizacje!